Drijvend zonnepark

Bij de gemeente Texel heb ik gewerkt aan het ontwikkelen van een drijvend zonnepark. Dit project was onderdeel van het grotere project om een energieneutrale openbare verlichting op Texel te realiseren. In de eerste fase van het project hebben we gerealiseerd dat het drijvende zonnepark evenveel energie opwekt als de openbare verlichting van Texel verbruikt.

 

Ik heb dit project gedurende lange tijd opgepakt. Gebruik makend van een regionale en landelijk subsidie heb ik dit project opgezet, de politieke besluitvorming doorlopen, de aanbesteding uitgevoerd tot aan uiteindelijk de realisatie. Daarvoor zijn op het bezinkwaterbassin van de rioolwaterzuivering 927 zonnepanelen gerealiseerd.

 

In een latere fase heb ik de vergroting van het drijvende zonnepark opgepakt. Zowel de opzet, de besluitvorming als de inkoop en uitvoering was ik voor verantwoordelijk. De volledig beschikbare ruimte van het bezinkbassin ligt inmiddels vol met zonnepanelen. Een mooi resultaat!

Gerelateerde projecten
Implementatie van duurzaam inkopen

Bij duurzaam inkopen worden naast economische, ook sociale en milieuaspecten meegenomen in het inkoopproces. Overheden willen een voorbeeld geven op het gebied van duurzaam…

inkoop
Inventarisatie duurzaamheid Midwaste

Midwaste is een collectief van bedrijven en overheden op het brede gebied van afval. Midwaste wilde haar leden ondersteunen op het gebied van duurzaamheid.

afval
Analyse duurzaamheid bij Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag is in het leven geroepen door de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties. Met als doel het creĂ«ren van bewustzijn rond de…

evenement
L-Mundo | Kortenhorststraat 19 | 5344 KD Oss | mundel@l-mundo.nl