Wat doe jij uit?

06-09-2012

De gemeente Brummen doet van 18 tot 25 september mee met een unieke actie 'Wat doe jij uit?' om energie te besparen. Met als doel om met de inwoners en ondernemers samen in Brummen 10% energie te besparen. De gemeente Brummen was een van de vijf organisaties in Nederland die mocht meedoen aan de landelijke actie “Elektriciteitsmeter On Tour” die wordt georganiseerd door het klimaatinitiatief 10:10.

Er komt in de gemeente een grote, roze elektriciteitsmeter te staan. Die meter laat zien hoeveel energie een aantal wijken in Eerbeek in die week besparen. De week ervoor wordt door netbeheerder Liander een voormeting gedaan in dezelfde wijken om te kijken wat het ‘normale’ energieverbruik in een week is. Op 18 september start de uitdaging om een week later 10% minder verbruik op de meter te hebben staan.

Via praktisch tips worden inwoners en ondernemers geïnformeerd over hoe ze energie kunnen besparen. Daarnaast kunnen ze via de poster maker hun eigen tips delen en verspreiden. Hoogtepunt van de actieweek is de Duurzaamheidsdag, waar inwoners nog meer informatie over duurzaamheid, energie en energiebesparing krijgen.

Mundel is projectleider van de energiebespaaractie 10:10.